O kampani
Blogy
Kvíz
Diskusia

autor: Mária Stopková  (18 rokov, študentka Obchodná akadémia D. M. Janotu v Čadci )

Bez nenávisti v každodennom živote aj na internete

   Čo je to nenávisť? Prečo sa ľudia vyžívajú v tom, že ubližujú ľudom, ktorí to v živote nemajú ľahké?

Tieto otázky mi hmýria hlavou už roky. Veď ako môže niekoho robiť šťastným to, že iného človeka dostane na dno?

Hoci sa hovorí, že lepšie je byť nenávidený za, to aký si, ako byť milovaný pre to, kto nie si. Ale podľa mňa žiaden človek nemá byť nenávidený.

Nenávisť je zlý cit. Tento cit pociťuje čoraz viac a viac ľudí. Je smutné, ako sa z priateľov stávajú nepriatelia, z lásky sa stáva nenávisť a dobré rodinné vzťahy sa neskôr menia na hádky.

Ľudia si neuvedomujú, že svojím konaním môžu ublížiť. Sú ľudia, ktorí to nemajú v živote ľahké. Niektorí sú chorí, postihnutí a nemajú peniaze na rozhadzovanie. Ale je toto vari dôvod na to, aby sa im ľudia na internete smiali a aby pridávali na internet ich zosmiešňujúce fotky? Veď ľudí nerobí lepšími drahé, značkové oblečenie, pekná postava alebo veľký dom. Ľudí robia dobrými ich skutky, to, ako sa správajú ku svojmu okoliu. Chorí, postihnutí ľudia vedia dať viac lásky ako my zdraví. Tak prečo by sme sa im mali smiať? Mali by sme si z nich brať príklad. Aj keď nemajú zdravie, peniaze, ale sú šťastní častejšie zo života. A tí, čo ich zosmiešňujú na internete, sú len boháči so špičkovým fárom, ale v srdciach majú prázdno.

Všetci sme svojím spôsobom rovnakí. Majetky predsa nie sú všetko. Nie je správne odcudzovať ľudí, nech sú na pohľad akíkoľvek. Nikdy nevieme, čo ukrývajú vo svojom vnútri. Nesnažte sa fotiť a následne zosmiešňovať tieto osoby na internete, radšej im pomôžte.