O kampani
Blogy
Kvíz
Diskusia

Ľudskosť pre Domov sociálnych služieb očami mladých.

V Čadci sa mladí ľudia z Obchodnej akadémie s pedagógmi v spolupráci s OZ pre pomoc OA rozhodli 11. november 2016 urobiť v priestoroch školy Deň ľudskosti. Mladí ľudia si pripravili celodenný program, počas ktorého sa venovali ľuďom z Domova sociálnych služieb Synnómia zo Žiliny.Obyvatelia DSS prišli do vyzdobených tried a tu zažívali s mladými ľuďmi zážitky nevšedné pre ich život. Spolu športovali, kreatívne tvorili, učili sa aj zabávali.

„Zblíženie ľudí s postihom a mladých zdravých ľudí je zážitkom úcty a ľudského prístupu pre organizátorov na celý život“, povedala Marcela, koordinátorka žiackej školskej rady.

Po tomto podujatí sa organizátori rozhodli pokračovať v podobných spoločných aktivitách s cieľom systematický formovať citlivosť mladých ľudí k osobám na okraji spoločnosti.

Podujatie bolo realizované pod gesciou Rady mládeže Žilinského kraja.

Realizované s finančnou podporou Ministerstva zahraničných vecí a európskych záležitostí SR v rámci dotačného programu Podpora a ochrana ľudských práv a slobôd LP/2016. Za obsah tohto dokumentu je výlučne zodpovedná Rada mládeže  Žilinského kraja

dscn8963 dscn8782 dscn9091 dscn9105